onsdag 15 oktober 2014

Skrivartävling

Nu är återigen dags för Tappströmsskolans skrivartävling som presenteras av Våga vara pluggis. Förra året var temat kärlek. Med Halloween som närmar sig och höstrusk, regn och mörker ute så passar det i år bra med ett skräck- och spänningstema.


Skrivuppgiften går ut på att skriva en berättelse utifrån ett av de två inpirationsklippen nedan. Vad är det som händer utanför tältet? Vem går där längs den mörka grusvägen? Varför smyger någon där ute? Hur kunde det gå så fel?


Bidraget till tävling behöver inte bli en hel berättelse utan det går lika bra att gestalta en kort scen, skapa en läskig känsla och berätta vad som händer där runt tältet just nu. Eller så väljer du att beskriva personen som vandrar mellan gatlyktorna och smyger i buskaget. Hur rör sig figuren? Vad hörs? Hur luktar det? Vart är hen på väg?


Mejla ditt bidrag till oscar.studeny*at*skolor.ekero.se. Tävlingen pågår i tre veckor och avslutas fredagen den 7 november, veckan efter höstlovet. Fina priser utlovas och de vinnande bidragen kommer att publiceras här på bloggen.


Vill du ha hjälp med en inledning? Plötsligt…


Lycka till!
/Oscar

 

Vill du kolla in förra årets tävling? Du hittar det vinnande bidraget här: www.vagavarapluggis.se/2013/12/och-vinnaren-ar.html 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar