torsdag 7 november 2013

Blyga killar får inte kyssa söta tjejer

"Blyga killar får inte kyssa söta tjejer" sa hon och lutade huvudet bakåt, skakade håret och satte upp det i en stor hästsvans. "Vadå? Jag vill väl inte ha nån kille som aldrig kommer fram och snackar. Jag vill ju ha en kille som syns, en cool kille." 
   Scenen från bänken i skolkorridoren flashar förbi när jag står på andra sidan bussvägen och ser de två skratta tillsammans. Han står med händerna i adidasbyxorna och småsparkar lite otåligt på gruset på trottoaren. Hon sysselsätter sina händer med att vira hörlurssladden runt handen. Båda ler och verkar ha svårt att stå helt stilla.
   Den digitala anslagstavlan i busskuren visar att det är 5 minuter kvar. Hoppas att inte bussarna ska strula nu igen, tänker jag medan klungan med trötta ansikten som väntar på bussen mot Brommaplan tätnar. Jag fortsätter att titta på dem på andra sidan då och då. De verkar vara mitt uppe i en livlig diskussion. Jag kan kan inte låta bli att tänka tanken att de två skulle passa bra ihop. 
             ________________________

En kort scen. Men hur fortsätter berättelsen? 

Nu är det din tur att skriva! Var med i Tappströmsskolans skrivartävling och välj en av följande tre inledningar och författa din fortsättning på berättelsen om tjejen och killen. Om du vill får du gärna byta berättarperspektiv och låta tjejen eller killen vara berättarjaget. 

Tillbaka på skolan dagen efter... 

På bussen hemåt kunde hen inte riktigt förstå vad som hade hänt... 

Hen sprang gatan bort mot centrum med andan i halsgropen... 

Mejla dina bidrag till oscar.studeny*at*skolor.ekero.se. Tävlingen pågår i två veckor. Fredagen den 22 november kommer de två vinnande bidragen att väljas ut och sedan publiceras på bloggen. Fina priser utlovas!

Om du vill ha inspiration till hur en kärlekssaga kan berättas eller om du bara vill ha ett soundtrack till författandet så är Håkans texter och melodier ett av många passande bidrag.


Om du inte har Spotify kan du istället klicka på denna youtubelänk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar