torsdag 3 december 2015

Två av 165 ögonblick - elevexempel och kamratrespons

Jag öppnar dörren till min port och i nästa sekund springer jag till skolan. Även om det känns tungt med väskan och det är kallt så springer jag. Jag tänker på vad som händer om jag kommer för sent till skolan. Jag tänker på när Bengt öppnar dörren för mig till klassrummet och när jag går in i klassrummet och när jag går in där hör jag två röster som säger det ord jag hatar mest "snigel".
På vägen ser jag gamla och unga som kommer och går. Jag känner kylan i luften och mina tunga steg när jag springer. Men jag fryser inte tack var det min varma jacka som håller mig varm. Lukten av mat och äntligen ser jag skylten på vår sång lokal "Prisma". 
Jag springer upp för trapporna och Bengt öppnar dörren för mig. När jag kommer in hör jag det... snigel. 

//Ali 7B
_____________________________________________________

Jag kunde se min lagkamrat skrika mitt namn "Abel". Jag kollade upp och såg att han precis skulle skjuta en långboll framför mig. Bollen kom perfekt framför mig och jag sprang allt jag hade mot bollen. 

Jag kunde höra hur alla mina kamrater skrek "Kom igen Abel". Vid läktaren började föräldrarna peppa mig och klappa sina händer. Jag kunde höra hur vinden ven förbi mina kinder. 

När jag väl fick tag på bollen så började jag springa mot målet. 

Lukten av svett började öka och luften smekte mina kinder. 

När jag väl kom fram till målet sköt jag bollen hårt mot målvakten. Bollen gled förbi målvaktens handskar och rullade snabbt in i målet. 

Just den stunden kunde jag känna lukten av vinst och glädje. Alla mina lagkamrater sprang emot mig och hoppade på mig glatt. 

Det var fantastiskt!

//Abel 7B


Vill du träna på att ge kamratrespons? Det ska 7B göra nästa vecka. De två "ögonblicken" ovan är utkast som Ali och Abel har skrivit. På nästa lektion ska vi ge varandra respons på utkasten och sedan bearbeta texterna. Här hittar du den stödstruktur för kamratrespons som vi ska använda.  Eller, du kanske hellre vill använda dessa frågor? 

1 kommentar:

  1. Jag skulle bo i Aten för att det finns en demokratisk styre men det finns inte i Sparta. Eftersom jag är en kille så jag skulle gå i skolan, men inte i Sparta där skulle man gå på krigsskola . Om man var född i Aten kunde man bli vad som helst, men i Sparta fick man föda många barn bara om de blev duktiga krigare. Mammorna skulle vara hemma och ta hand om huset och i Sparta skulle de vara med männen och kriga, det dåliga är att vem ska ta hand om barnen. I Aten lag de mycket pengar på mat och uppfinningar. Och uppfinningar var viktig i den tiden men i Sparta lag man mycket på kriga

    SvaraRadera